Vrste brushaltera

68976835

Koliko idealan brushalter ume da poboljša izgled grudi, pogrešno izabran model toliko može i da pokvari celokupnu sliku. Sigurni smo da ste u nekom trenutku imale loše iskustvo, pa su neki grudnjaci završili u zaboravljenim uglovima garderobera ili pak u kanti. I neka su – brushalter treba da bude apsolutno saglasan vašem obliku i tipu grudi, i zbog toga proizvođači nude čitav spektar različitih modela koji su namenjeni raznim tipovima grudi.

Dakle, kada je reč o ovom komadu veša, imate pravo da budete izbirljive i stroge, kao i da isprobate baš sve vrste brushaltera pre nego što nađete idealan model za sebe. Evo koje vrste brushaltera postoje, i kom tipu grudi su namenjene.

#1 Bralette brushalteri bez žice – model za male grudi

Bralette brushalteri bez žice podrazumevaju jednostavne i praktične modele pogodne za svakodnevno nošenje, ispod svih vrsta odeće. I sa estetske strane predstavljaju vrlo svedene modele, bez mnogo odstupanja u pogledu dizajna i celokupnog izgleda.

Nepisano je pravilo da su Bralette brushalteri za male grudi, koje ne zahtevaju značajnu potporu niti oblikovanje. Brallete brushalter nema punjenje, lepo prianja uz kožu, ali su korpe prilično tanke i mekane zbog čega ne prikrivaju bradavice niti daju oblik grudima.

Vrlo su lagani za nošenje, najčešće tankih bretela koje se podešavaju, a s obzirom na klasičan izgled, ne uočavaju se ispod majica, košulja, rolki i drugih odevnih komada – što je najveća prednost ovog modela.

#2 Klasični brushalter sa žicom – model za veće grudi

Modeli sa žicom su uglavnom brusevi za velike grudi, a sama žica najčešće podrazumeva i krupnije korpe brushaltera namenjene grudima koje zahtevaju oblikovanje i blago podizanje. Žica je tu da pruži čvrstinu, dok same korpe sa ili bez punjenja pružaju grudima punoću i oblik. Ovakve korpe su čvršćeg i definisanijeg oblika u odnosu na one bez žica.

Punjenje obično ima ulogu potpore grudima, mada je mnogo praktičnije za male grudi jer ih ujedno i vizuelno povećavaju. Dame sa velikim grudima uglavnom ne biraju bruseve sa punjenjem, budući da kvalitetne korpe brushaltera sa žicom pružaju sasvim dovoljnu potporu. Bretele ovog grudnjaka su često nešto šire, zbog boljeg efekta čvrstine.

Push up grudnjak – za vizuelno veće grudi

Push up grudnjak je rezervisan za dame koje žele da istaknu svoj dekolte, bez obzira na veličinu grudi. Ovaj model grudnjaka podiže grudi čvrsto ih podupirući, što ih vizuelno povećava i što je najvažnije kod njega – pruža vrlo upečatljiv dekolte.

Ukoliko u ormanu imate bar jednu košulju ili bluzu sa dubljim izrezom, push up grudnjak bi trebalo da se nađe u vašoj kolekciji bruseva.

#3 Balkonet brushalter – specifična forma i izražen dekolte

Balkonet brushalter je pogodan za sve tipove grudi, ali njegova forma najbolje dolazi do izražaja kada ga nose dame sa većim grudima. Ima specifičan oblik sa ravnim sečenjem odozgo, tako da korpe izgleda prepolovljeno, pokrivajući samo polovinu grudi odozdo.

Važi za vrlo ženstven model koji zbog svog oblika lepo ističe dekolte, ali bez upadljivog push-up efekta.

Balkonet brushalter je dizajniran još tridesetih godina prošlog veka, ali ga u mejnstrim prodaju uvodi pedestih Merlin Monro, kojoj je ovaj model bio favorit među grudnjacima. Zbog toga je balkonet model do danas ostao odraz ženstvenosti i seksipila po kome pamtimo najveću modnu ikonu dvadesetog veka.

Inspiracija za dizajn ovakvog brushaltera su bili nekada izuzetno populareni korseti, a budući da se polako vraćaju u modu, balkonet brushalter kao njihova mini verzija predstavlja jedan od najtraženijih modela grudnjaka.

#4 Sportski brus – za čvrstinu i udobnost

Sportski brus je jedan od onih must have modela grudnjaka koje svaka dama treba da ima. Trening, džoging i svaka fizička aktivnost bi bila mnogo komplikovanija kada ne bi postojali sportski grudnjaci, koji sjajno utežu i učvršćuju grudi.

Jednostavnog je oblika i najčešće širokih bretela, a zbog činjenice da prianja uz kožu mnogo više nego drugi modeli grudnjaka, te da se nosi u sportskim kombinacijama prilikom fizičkih aktivnosti – udoban brushalter ovog tipa je izrađen od pamuka i drugih prirodnih materijala koji pre svega prijaju koži, a onda pružaju i dobar estetski efekat.

Zahvalnost za sportski brus dugujemo Lisi Lindahl, koja je izumela ovaj model, inspirisana muškim suspenzorima i njihovom praktičnošću. Brus je u prodaji od 1975. godine, a danas se nosi i van sportskih terena kao zanimljiv modni trend.

Sportski brus je jedan od najpraktičnijih modela, jer apsolutno ne ostavlja prostor da negde nešto viri ili se ne uklapa – on savršeno zatvara grudi vizuelno smanjujući njihov obim, što je vrlo poželjno i korisno tokom treniranja.

#5 Brus za dojilje – praktičan model za mame

Brus za dojenje ima naglašenu praktičnu ulogu, budući da mora da ispuni nekoliko kriterijuma. Važno je da se korpe lako i brzo otvaraju/pomeraju prilikom dojenja, kao i da materijal bude kvalitetan i prijatan za kožu majke i bebe, koja takođe dolazi u dodir sa njim.

Grudnjaci za dojenje su posebno dizajnirani tako da njihov oblik ni na koji način ne škodi grudima dojilja, a široki obrub i elastični materijal pružaju svu potrebnu potporu i čvrstinu pre, tokom i posle dojenja.

#6 Brusevi za devojčice

Brusevi za devojčice najčešće dolaze u formi topića, sa tankim bretelicama i nežnim materijalima koji prijaju koži. Podrazumeva se da oni nemaju žicu, a uglavnom ni jasno definisane korpe, mada neki modeli za starije devojčice imaju blago, nenaglašeno punjenje koje prekriva bradavice.

#7 Brushalteri za svečane haljine

21. vek je sa nizom izuma, tehnoloških čuda i inovacija iznedrio još jednu sjajnu, rekli bismo preko potrebnu stvar – brushaltere prilagođene haljinama, odeći sa otvorenim leđima, i nizom nestandardnih odevnih komada koji ne trpe klasične modele grudnjaka. Ioako ne spadaju među udobnije komade veša, bez njih definitvno ne možemo kada je reč o posebnim, najčešće svečanim kombinacijama.

Samodržeći brushalteri bez bretela

Samodržeći brushalteri su ustvari brushalteri bez bretela. Pripadaju onoj kategoriji grudnjaka koji se nose povremeno uz tačno određene komade odeće, ali ga je vrlo bitno uvek imati na dohvat ruke.

Brushalter bez bretela je idealan je za male grudi kojima ovaj dodatak nije neophodan. Nose se uz top majice i haljine, kao i sve elegantne komade odeće koji potpuno otkrivaju ramena.

Samolepljivi brus “bez leđa” – silikonski brus

Samolepljivi brus je korak dalje u odnosu na samodržeći brushalter, jer on omogućava nošenje haljina i majica sa otvorenim leđima, bez onog neuglednog izvirivanja veša.

Poznat kao silikonski brus ili “brushalter bez leđa”, ovaj model predstavlja rešenje za sve situacije u kojima vam je potrebna potpora za grudi, sa što manje vidljivih elemenata. Korpe ovog grudnjaka su lepljive, dok neki modeli sadrže i dodatne lepljive “flastere” koji ga drže na mestu.

Kategorije Proizvoda